Osobni asistent

Projektom Osobni asistent obuhvaćeno je 14 korisnika, osoba s najtežim invaliditetom. Taj projekt zaslužuje apsolutno svaku pohvalu jer omogućava dostojanstven i samostalan život osobama s invaliditetom. Osobito je značajan za manja mjesta i ruralnu sredinu u kojoj osobe s invaliditetom žive u potpunoj izolaciji. Za osobe s invaliditetom osobni asistent je  najkvalitetnije rješenje za neovisno življenje jer prvi put same uređuju svoj život; kao poslodavac  ako nije zadovoljan kvalitetom usluge može asistenta promijeniti.

oa1Za ovaj  projekt Udruga je odabrala korisnike koji mogu biti poslodavci, odnosno kreatori svojih aktivnosti  i kontrolori njihove provedbe, poštujući kriterij da korisnici budu osobe s  najtežim oblikom invaliditeta koje žive u težim socijalnim i materijalnim uvjetima.
Projekt Osobni asistent najveći je doprinos i potpora filozofiji i pokretu   neovisnog življenja koje promovira UOSI Slatina.

Uvođenjem instituta  osobnog asistenta  unaprijeđen je  život osoba s najtežim invaliditetom. Obavljanje poslova koji su nesavladive prepreke za  osobe s invaliditetom, pomoć u raznim poslovima u kući kao i obavljanje administrativnih poslova, korisnicima projekta olakšalo je svakodnevicu i omogućilo dostojanstven život i samostalno življenje.