Kampanja “Zelene vrpce”, Zagreb

zelena_vrpca1

U organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske, danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježen 21. svibanj – Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti, koji je ove godine posvećen dječacima i mladićima oboljelim od Duchenne mišićne distrofije. Uključivanjem u Kampanju Zelene vrpce, donacijom se može pomoći oboljelima pri kupnji prijeko potrebnih dizalica za premještanje iz invalidskih kolica u krevet i slične transfere.

Oboljelima, njihovim roditeljima i organizatorima, potporu je pružio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, rekavši da je Zagreb grad jednakih mogućnosti, mobilnosti i ljudske solidarnosti, zahvaljujući našim sugrađanima, te je nakon toga obećao nabavku dizalica za tri obitelji

zelena_vrpca1

Na kontinuiranoj, višegodišnjoj pomoći, gradonačelniku je zahvalila predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske Marica Mirić, ujedno i predsjednica Društva distrofičara Zagreb. Gospođa Mirić naglasila je pomoć Grada Zagreba u nizu do sad organiziranih akcija i aktivnosti, financiranju projekata u okviru Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015., te je posebno istaknula prostor dodijeljen Društvu, ali i ljetovanja koja Grad organizira za oboljelu djecu.