Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom – 2

Početna konferencija projekta iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020) naziva “Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom” održana je u ponedjeljak na Višnjici. Cilj projekta je poboljšati kvalitetu života i socijalnu uključenost osoba s invaliditetom u zajednicu. Projekt traje od 1.travnja ove godine i kroz iduće dvije godine u njemu će biti uključeno 17 korisnika s područja virovitičko-podravske županije. Asistenti će osobama s najtežim oblicima invaliditeta pomagati četiri sata dnevno, pa se na taj način osigurava i privremeno zapošljavanje 17 osoba.

Nositelj projekta čija je vrijednost približno 1.870.000 kuna je Udruga osoba s invaliditetom Slatina, a partner na projektu Udruga osoba s invaliditetom Virovitica.

Predstavljanju projekta prisustvovali su slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić sa zamjenicima Bojanom Plantakom i Sanjom Mrzljak Jovanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i Ljiljana Randelj ravnateljica slatinskog Centra za socijalnu skrb.