Sedam pomoćnika u nastavi za tekuću školsku godinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je bespovratna sredstva slatinskoj Udruzi osoba s invaliditetom u iznosu od 230.267,00 kuna za provedbu projekta „Pomoćnik u nastavi 2018/2019“.

Osigurana bespovratna sredstva bit će utrošena od 1. rujna 2018. godine do 15. lipnja 2019. godine kao naknada za rad 7 pomoćnika u nastavi tijekom pružanja potpore učenicima s teškoćama u razvoju. Tako će Tomislav Vuković, Andrija Zagorac, Marin Margaretić, Jakov Margaretić, Petar Ivanković, Laura Josić i Augustin Lukić imati olakšane školske dane u ovoj školskoj godini.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina projekte “Pomoćnika u nastavi” redovito provodi od 2011. godine. Do sada je kroz projekt uspješno olakšan rad učenicima i istovremeno zaposleno stotinjak pomoćnika. Najznačajniji učinak projekt je imao 2015. godine kada je zaposleno 48 pomoćnika koji su pomagali djeci iz čitave virovitičko-podravske županije.

– Budući da je jedan od ključnih ciljeva projekta pružiti što veću podršku i što kvalitetniju pomoć u nastavi i savladavanju gradiva, prednost pri zapošljavanju imale su nezaposlene osobe s visokim i višim obrazovanjem, po mogućnosti pedagoške struke. Vjerujemo kako će uspješnost ovogodišnjeg projekta osigurati nastavak ove aktivnosti koja istovremeno i zapošljava i poboljšava kvalitetu života učenika s poteškoćama – rekla je Diana Zelenko, predsjednica slatinskog UOSI-ja.