Svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca, na Svečano obilježavanje u Hotelu International pozvana je i slatinska Udruga osoba s invaliditetom koju je zastupala predsjednica Diana Zelenka.

Svečano obilježavanje održalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Pozdravne riječi uputio je doktor Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković, ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade RH i osobe s invaliditetom, te njihovi predstavnici provele su zajednički razgovor o tekućoj problematici u radu Udruga.

U nastavku programa održana je Konferencija „Pristupačnost kao ljudsko pravo“. Izlaganja na temu digitalne pristupačnosti podnijeli su : Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Hrvatski savez slijepih, Hrvatski savez gluhih i nagluhih, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, te Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet.