UOSI Slatina na 24. hrvatskom Simpoziju osoba s invaliditetom

21. i 22. listopada u Zagrebu je održan 24. hrvatski Simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom – globalni ciljevi, zapošljavanje i osobni pomagači.

Simpozij su organizirali Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Grad Zagreb, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Na Simpoziju na kojemu su sudjelovali i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Slatina o spomenutim temama govorili su vrhunski predavači: Catherine Naughton – EDF, Giampiero Griffo DPI Europe, Saša Mlakar, Slovenija,  Marica Mirić – SOIH, Kristina Posavec, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ana Marinović, ZOSI, Helena Majerić, Grad Zagreb, Mira Pekeč Knežević, Ured pravobraniteljice, Manda Knežević, HUPT, Borut Sever, Slovenija, Zvjezdana Bogdanović, MDOMSP, Sanja Horvatić, MZO.