Uvodna konferencija i predstavljanje projekta Zaželi poželi II.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala je početnu konferenciju i predstavljanje projekta „Zaželi poželi II“ (UP.02.1.1.16.0479) programa za zapošljavanje žena, prema Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financiranom iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Uz članove UOSI Slatina koja je nositelj projekta konferenciji su nazočili i predstavnici partnera na projektu: Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica i Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Slatina.

Nazočne je na početku pozdravila predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Diana Zelenka koja je potom predstavila projekt, dok je na kraju svoju funkciju i detalje u provedbi projekta kratko obrazložila koordinatorica istoga Željka Butorac.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku potporu u iznosu od 144.335,39 € (1.087.495,00 kn) bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta je 8 mjeseci, a istim su na 6 mjeseci zaposlene 22 žene s naglaskom na starije od 50 godina. Svaka od njih će se skrbiti za najmanje 6 krajnjih korisnika te im pomagati u kući i raditi sve ostale poslove kako bi im olakšale životne potrebe.

– Radi se o ukupno 132 osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi koje će na taj način dobiti pomoć u socijalnoj integraciji i pratnju u društvenim aktivnostima, te pomoć oko održavanja čistoće stambenog prostora, u pripremi obroka, dostavi namirnica i lijekova, te plaćanju računa, i ono najbitnije toplu ljudsku riječ i osjećaj sigurnosti da nisu sami i napušteni, – pojasnila je predsjednica Zelenka te naglasila kako je uz osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena, cilj projekta osigurati pripadnicama ciljane skupine rast samopouzdanja i motivacije, te poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života marginaliziranih skupina.

Isto tako, zahvalivši se svima koji su uključeni u provedbu projekta, naglasila je kako ovaj projekt ima veliku korist za lokalnu i širu društvenu zajednicu te u skladu s tim najavila namjeru raspisivanja novog natječaja Zaželi od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike kao nastavak postojećih projekata, a koji se očekuje uskoro po isteku aktualnog ugovora 1. rujna ove godine i prema svim najavama trebao bi trajati tri godine.  

Projekt su s nekoliko riječi pozdravili i ovom prigodom još jednom svoju potporu iskazali predstavnici partnera na projektu, odnosno v. d. voditeljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Slatina Ljiljana Randelj i rukovoditeljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica, Ispostave Slatina Elizabeta Falat Ileš.

Na kraju su svoja dosadašnja iskustva u radu s korisnicima kroz projekt Zaželi i značaju istoga za njih osobno, podijelile zaposlenice Svjetlana Demeter i Đurđica Belošević koje su se ujedno zahvalile što su ponovno dobile priliku raditi i kroz novi projekt Zaželi poželi II.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Dokumenti

Srodni linkovi

Pročitajte i ovo:

Klub žena

Poboljšati položaj žena s invaliditetom, promicati ravnopravnost spolova, uklanjati sve oblike diskriminacije nad ženama  s invaliditetom, osnaživati žene s invaliditetom za izlazak iz izolacije i

Božić u udruzi

U Udruzi osoba s invaliditetom u Slatini, Božićnim domjenkom obilježen je kraj 2010. godine. [youtube]eP1m-UNw2VE[/youtube]

Novi program Pomoć u kući

Pomoć u kući — novi program UOSI Slatina Udruga osoba s invaliditetom Slatina ne tiskovnoj je konferenciji predstavila javnosti svoj trogodišnji program “POMOĆ U KUĆI

Kampanja Bijele vrpce

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Slatini je obilježen «Kampanjom BIJELE VRPCE» što ju je organizirala Udruga osoba s invaliditetom Slatina u suradnji

Osobni asistent

Projektom Osobni asistent obuhvaćeno je 14 korisnika, osoba s najtežim invaliditetom. Taj projekt zaslužuje apsolutno svaku pohvalu jer omogućava dostojanstven i samostalan život osobama s

O programu “Pomoć u kući”

Program „POMOĆ U KUĆI – Prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom“ zamišljen je kao novi oblik izvaninstitucionalne socijalne usluge u cilju što neovisnijeg življenja OSI svih