Završna konferencija projekta “Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom 2”

Projekt osobne asistencije osobama s najtežim oblikom invaliditeta UOSI Slatina počela je provoditi čim se pojavio u Hrvatskoj kao pilot projekt, još 2006. godine i od tada u kontinuitetu pruža njegu, pomoć i podršku korisnicima. Upravo iz te skupine je i ovaj projekt koji je trajao 30 mjeseci, a obuhvaćao je 18 korisnika i 18 zaposlenih osobnih asistenata.

Projekt je u cijelosti provela UOSI Slatina koja kroz partnerstvo s lokalnim udrugama, nacionalnim savezima, te nacionalnom krovnom organizacijom osoba s invaliditetom – SOIH, razvija suradnju širenjem mreže socijalnih usluga na dobrobit osoba s invaliditetom i šire društvene zajednice, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u ukupnoj vrijednosti preko dva milijuna kuna.

Područje provedbe obuhvaća gradove i općine na području dvije županije, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske, odnosno gradove Slatinu i Viroviticu, općine Suhopolje i Pitomaču, te Našički Velimirovac.

Visoka razina kvalitete kojom je projekt uspješno proveden omogućila je njegov daljnji nastavak u ovoj godini prolaskom na novom natječaju, a edukaciju korisnika i asistenata provela je zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

– Cilj projekta je omogućiti kvalitetniji život osobama s najtežim invaliditetom, olakšati život njihovim obiteljima i senzibilizirati javnost za njihove teškoće.
U ovoj godini udruga provodi 8 projekata na kojima je zaposleno 60 osoba, a želja nam je osmisliti nove projekte i programe, te osigurati što više sredstava iz Europske unije, resornog Ministarstva, lokalne zajednice i drugih izvora jer naš je glavni cilj usmjeren neovisnom življenju – viziji pokreta osoba s invaliditetom. Nadamo se da će se ostvariti i ozakoniti usluga osobne asistencije za sve osobe kojima je potrebna kako je i najavljeno u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava i socijalne politike Republike Hrvatske, – istaknula je predsjednica Diana Zelenka koja se na kraju zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu i dali mu potporu.

Također je izrazila nadu novim europskim projektima koji će ovoj vrijednoj i vrlo aktivnoj udruzi donijeti i nova zapošljavanja što je vrlo bitno za cijelu lokalnu zajednicu.

Nakon prezentacije aktivnosti koje su provedene u sklopu projekta, svoja su iskustva osobnog asistenta podijelile nazočne osobne asistentice, kao i korisnici i njihovi roditelji.
Tom su prigodom izrazili uzajamno zadovoljstvo provedbom projekta koji ih je zbližio, te i jednima i drugima osigurao kvalitetniji život, što će se nastaviti i u narednom razdoblju nastavkom projekta Pružanje usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom 3.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Dokumenti

Srodni linkovi

Pročitajte i ovo:

Klub žena

Poboljšati položaj žena s invaliditetom, promicati ravnopravnost spolova, uklanjati sve oblike diskriminacije nad ženama  s invaliditetom, osnaživati žene s invaliditetom za izlazak iz izolacije i

Božić u udruzi

U Udruzi osoba s invaliditetom u Slatini, Božićnim domjenkom obilježen je kraj 2010. godine. [youtube]eP1m-UNw2VE[/youtube]

Novi program Pomoć u kući

Pomoć u kući — novi program UOSI Slatina Udruga osoba s invaliditetom Slatina ne tiskovnoj je konferenciji predstavila javnosti svoj trogodišnji program “POMOĆ U KUĆI

Kampanja Bijele vrpce

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Slatini je obilježen «Kampanjom BIJELE VRPCE» što ju je organizirala Udruga osoba s invaliditetom Slatina u suradnji

Osobni asistent

Projektom Osobni asistent obuhvaćeno je 14 korisnika, osoba s najtežim invaliditetom. Taj projekt zaslužuje apsolutno svaku pohvalu jer omogućava dostojanstven i samostalan život osobama s

O programu “Pomoć u kući”

Program „POMOĆ U KUĆI – Prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom“ zamišljen je kao novi oblik izvaninstitucionalne socijalne usluge u cilju što neovisnijeg življenja OSI svih