Diana Zelenka ponovo izabrana za predsjednicu UOSI Slatina

U srijedu, 28. ožujka 2018. u prostorijama UOSI Slatina, u Centru nevladinih udruga, održana je redovita Izborna skupština kojoj je prisustvovalo tridesetak izaslanika, članova Skupštine. Sjednicom je predsjedavala Diana Zelenka, predsjednica Udruge. Nakon usvajanja Dnevnog reda i Poslovnika o radu Skupštine dosadašnja predsjednica podnijela je iscrpno Izvješće o radu u 2017. godini i financijskom poslovanju. Istaknula je kako slatinski UOSI kontinuirano provodi desetak različitih psihosocijalnih projekata za svoje članove. Udruga je osnovana prije 30 godina, 1987. Godine, na inicijativu nekoliko osoba s invaliditetom i zdravstvenih djelatnika u Podravskoj Slatini. Programi i projekti kao i sve ostale aktivnosti financirani su sredstvima nadležnog ministarstva MDOMSP, fondova europske unije uz sufinanciranje jedinica lokalne samouprave na širem slatinskom području na kojem se provode i HZZ-a. Ukupni prihodi i rashodi kreću se oko 2 milijuna kuna. Najviše sredstava utrošeno je na plaće zaposlenih kojih je u prošloj godini bilo 57, a trenutno ih ima 45. Planiranim proširenjem djelatnosti i novim programima broj zaposlenih će se ponovo povećati.

Zelenka je nakon kratke rasprave i usvajanja izvješća predstavila i Operativni plan, Plan rada i Financijski plan za 2018. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Izvješća kao i Izvješće NO koje je predstavila Ruža Mateljić. Odlučili su da se članarina u dosadašnjem iznosu od 120 kuna neće mijenjati, te izabrali predsjedništvo i Nadzorni odbor u istom sastavu kao i u prethodnom mandatu. Predsjednica će u 4 iduće godine ponovo biti Diana Zelenka, podpredsjednica Ksenija Vujanović – Juras, članovi Ljiljana Randelj, Ivan Petrak, Damir Katalin i Jadranka Srdoč, a u nadzornom odboru Ruža Mateljić, Sonja Benak i Tomislav Mađarević.

Skupština je također jednoglasno prihvatila prijedlog da se, od ove godine, 7. srpnja obilježava kao Dan Udruge i 30 obljetnica rada, a u znak sjećanja na neumornu, agilnu predsjednicu i utemeljiteljicu UOSI Slatina Anđelku Zelenko.

Uoči Skupštine na Trgu sv. Josipa tijekom prijepodneva članovi Udruge prodavali su svoje unikatne rukotvorine s uskršnjim motivima. Sredstva od prodaje rukotvorina namijenjena su za nabavu materijala za buduće kreativne radionice. Valja istaknuti, slatinska Udruga osoba s invaliditetom okuplja više od 240 članova, tridesetak volontera, a socijalne usluge pruža i za još tristotinjak osoba na području VPŽ. Skupština je završila druženjem članova i skromnom zakuskom.